7 έξυπνες στρατηγικές για όσους αγοράζουν για πρώτη φορά σπίτι

4
7 έξυπνες στρατηγικές για όσους αγοράζουν για πρώτη φορά σπίτι

Οι έξυπνοι άνθρωποι που εξετάζουν αυτές τις ερωτήσεις —και περισσότερες— καθημερινά απαντούν με αυτές τις επτά πρακτικές συμβουλές.

Απέχετε 2 λεπτά για να λάβετε τα καλύτερα επιτόκια στεγαστικών δανείων στον ΚαναδάΑπαντήστε σε μερικές γρήγορες ερωτήσεις για να λάβετε μια εξατομικευμένη προσφορά τιμώνΘα αποχωρήσετε από την MoneySense. Απλώς κλείστε την καρτέλα για να επιστρέψετε.

1. Λάβετε μια πραγματική προέγκριση

Πάρα πολλοί αγοραστές ψωνίζουν, οπλισμένοι με μόνο έναν αριθμό από μια ηλεκτρονική αριθμομηχανή που παρέχει μια εκτίμηση ανώτατου επιπέδου για το τι μπορεί να πληροίτε τις προϋποθέσεις, λέει ο ανεξάρτητος μεσίτης στεγαστικών δανείων Ρον Μπάτλερ, που εξυπηρετεί πελάτες στην ευρύτερη περιοχή του Τορόντο, την Οτάβα, το Βανκούβερ και το Κάλγκαρι. «Αλλά μια πραγματική προέγκριση είναι στην πραγματικότητα μια περίπλοκη διαδικασία, που απαιτεί τη λεπτομερή προσοχή ενός πιθανού δανειστή», λέει. Και, “αυτό θα εξαρτηθεί από το πιστωτικό αποτέλεσμά σας, μια λεπτομερή ανάλυση του εισοδήματός σας και τη φύση της προκαταβολής σας, μεταξύ άλλων παραγόντων.”

Και να έχετε υπόψη σας ότι «ενώ εσύ μπορεί να εγκριθεί για αγορά, το σπίτι θέλεις να αγοράσεις μπορεί να μην», προσθέτει. Πριν προχωρήσει στην προκαταβολή των στεγαστικών κεφαλαίων, ο δανειστής πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία – ένα «αναπόφευκτο» μέρος της διαδικασίας αγοράς. Εάν σκέφτεστε σοβαρά να κάνετε μια προσφορά, ζητήστε από έναν δανειστή να εκτελέσει λεπτομερώς τους αριθμούς σας, για να επιβεβαιώσει τι μπορείτε πραγματικά να ξοδέψετε με σιγουριά – και να καταλάβετε ότι το σπίτι ή το διαμέρισμα, επίσης, πρέπει να περάσουν από τη συγκέντρωση για να λειτουργήσει η συμφωνία. Δηλαδή, εάν ο δανειστής δεν πιστεύει ότι το ακίνητο που θέλετε αξίζει την τιμή που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε, μπορεί να αρνηθεί να προκαταβάλει τα κεφάλαια που χρειάζεστε.

2. Μάθετε τους αριθμούς σας

Οι αγοραστές για πρώτη φορά είναι οι πιο πιθανό να έχουν μικρές προκαταβολές, σημειώνει ο Μπάτλερ, και αυτό μπορεί συχνά να σημαίνει ότι αδυνατίζουν να μπουν σε ένα σπίτι. Αλλά μην τεντώνεστε τόσο πολύ ώστε να μείνετε χωρίς χώρο για κουνήματα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν παρακάμπτετε την επιθεώρηση του σπιτιού. «Αν έχεις μόνο 5% κάτω και στριμώχνεσαι για να το μαζέψεις, δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά ένα σπίτι με άγνωστα προβλήματα που έρχονται στο φως μετά την αγορά»—επειδή δεν έχεις αρκετά χρήματα για να τα φτιάξεις. Και τα σπίτια αναπτύσσουν προβλήματα με την πάροδο του χρόνου. αυτό είναι στη φύση τους. Θα έχετε διαρροές, σπασίματα και αναπόφευκτη συντήρηση και επισκευή. Τα condos, από την πλευρά τους, συνοδεύονται από χρεώσεις συντήρησης «που δεν πηγαίνουν ποτέ προς τα πίσω», σχολιάζει, επομένως «μια συμφωνία που λειτουργεί μόνο εάν το κόστος σας δεν αυξηθεί ποτέ είναι μια συμφωνία που είναι σχεδόν καταδικασμένη να αποτύχει».

Προκειμένου να λειτουργήσει μια κατάσταση αγοράς σπιτιού, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμους πόρους για να χειριστείτε το αναπόφευκτο επιπλέον κόστος που συνεπάγεται η ιδιοκτησία σπιτιού. Αυτοί οι πόροι μπορεί να έχουν τη μορφή πρόσθετων αποταμιεύσεων που έχετε αφήσει στην άκρη (αντί να τους χρησιμοποιείτε ως μέρος της προκαταβολής σας) ή μπορείτε να δημιουργήσετε περιθώρια κίνησης δεσμεύοντας μέρος του μηνιαίου εισοδήματός σας για να χειριστείτε τόσο τα συνηθισμένα όσο και τα απροσδόκητα επιπλέον έξοδα , από φόρους ακινήτων μέχρι συντήρηση και επισκευές.

Εν ολίγοις: Εάν απαιτούνται όλα όσα έχετε για να πετύχετε την ελάχιστη προκαταβολή του 5% και να καλύψετε τις κανονικές πληρωμές στεγαστικών δανείων, είναι πιθανό ότι η ιδιοκτησία κατοικίας θα πρέπει πιθανότατα να πάει στο πίσω μέρος μέχρι να μπορέσετε να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο στον προϋπολογισμό σας .

3. Μην αφήνετε το FOMO να είναι το κύριο κίνητρό σας

«Είναι πολύ συνηθισμένο να μιλάω με αισιόδοξους αγοραστές που λένε κάποια εκδοχή του: «Αν δεν αγοράσω τώρα, θα με κλείσουν από την αγορά για πάντα». Αλλά οι αποφάσεις αγοράς δεν μπορούν να βασίζονται μόνο στον φόβο. της απώλειας, ή FOMO, λέει ο Μπάτλερ.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply