10 απλά βήματα για να ξεφύγετε από τον αγώνα των αρουραίων

11
10 απλά βήματα για να ξεφύγετε από τον αγώνα των αρουραίων
Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους από τους συνεργάτες μας. Διαβάστε πώς κερδίζουμε χρήματα για περισσότερες πληροφορίες.

Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς να συνταξιοδοτηθείτε πρόωρα; Καλώς ήρθατε στο κίνημα της οικονομικής ανεξαρτησίας, συνταξιοδοτηθείτε πρόωρα (ή ΦΩΤΙΑ)!

Όταν έρχεται η ώρα της πρόωρης συνταξιοδότησής σας, δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να γνωρίζετε ότι όλη η σκληρή δουλειά σας έχει αποδώσει και τώρα είναι ώρα να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη ζωή!

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε τα συνταξιοδοτικά σας σχέδια, ώστε να μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε νωρίτερα από την τυπική ηλικία συνταξιοδότησης. Θα σας δείξουμε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την οικονομική σας κατάσταση και θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς να εξοικονομήσετε περισσότερα από ποτέ.

Πώς να συνταξιοδοτηθείτε πρόωρα

Βήμα 1: Καθορίστε τη συνταξιοδότηση ΣΑΣ

Είναι σημαντικό να καθορίσετε τους στόχους σας και να αποφασίσετε πώς φαίνεται για εσάς η πρόωρη συνταξιοδότηση.

  • Ποια είναι τα δικά σας όνειρα και φιλοδοξίες?
  • Σε ποια ηλικία θέλετε να συνταξιοδοτηθείτε;
  • Τι θέλετε να κάνετε με τον ελεύθερο χρόνο σας;

Μην αφήνετε τις παραδοσιακές απόψεις της συνταξιοδότησης να είναι οι μόνες επιλογές που εξετάζετε. Εάν δεν θέλετε να ταξιδέψετε στη χώρα με RV ή να μετακομίσετε στη Φλόριντα και να κάνετε γκολφ όλη μέρα, δεν χρειάζεται!

Θα μπορούσατε να εγκατασταθείτε στην Ιταλία και να φτιάξετε κρασί για διασκέδαση ή να μετακομίσετε κοντά στην οικογένεια για να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μπορείτε ακόμη και να διατηρήσετε τον τρόπο ζωής σας σχεδόν ίδιο, χωρίς 40 (ή περισσότερες) ώρες εργασίας την εβδομάδα! Η συνταξιοδότηση θα σας δώσει περισσότερο χρόνο για τα χόμπι και τις προσωπικές σας σχέσεις.

Μόλις έχετε ένα σαφές όραμα για πώς μοιάζει η ζωή μετά τη δουλειά, θα είναι πιο εύκολο να προετοιμαστείτε για προσωπικά οικονομικά.

Βήμα 2: Υπολογίστε τα οικονομικά σας

Είναι σημαντικό να κάνετε έναν απολογισμό της οικονομικής σας θέσης αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορείτε να χαράξετε μια πορεία προς την οικονομική ανεξαρτησία και να δημιουργήσετε ένα οικονομικό σχέδιο για να έχετε τα πάντα σε καλό δρόμο για τη συνταξιοδότηση.

Πρώτα, καταλάβετε την καθαρή σας αξία και πόσο μακριά είσαι από τον στόχο σου. Η καθαρή σας αξία αποτελείται από τα περιουσιακά σας στοιχεία μείον τις υποχρεώσεις σας.

Τα περιουσιακά στοιχεία είναι πράγματα όπως αυτοκίνητα, σπίτια και επενδύσεις. Οι υποχρεώσεις είναι πράγματα όπως χρέος πιστωτικών καρτών, φοιτητικά δάνεια και υποθήκες.

Είναι επίσης χρήσιμο να υπολογίσετε τα ετήσια έσοδα και τα έξοδά σας, να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό και να βρείτε το ποσοστό αποταμίευσης (το ποσοστό του εισοδήματός σας που εξοικονομείτε κάθε χρόνο).

Το να γνωρίζετε ποια είναι τα έξοδά σας τώρα είναι το κλειδί για να υπολογίσετε τα έξοδά σας στα χρόνια της συνταξιοδότησής σας. Οι οικονομικές προβλέψεις μπορεί να φαίνονται περίπλοκες, αλλά μερικά προϊόντα παρακολουθούν τον προϋπολογισμό σας και υπολογίζουν γρήγορα την καθαρή σας αξία.

Τώρα που ξέρετε πού βρίσκεστε οικονομικά, μπορείτε να καταλάβετε πόσα χρειάζεστε αργότερα.

Βήμα 3: Πόσα χρήματα;

Το επόμενο βήμα είναι να τσακίσετε τους αριθμούς και να δείτε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το αυγό της φωλιάς συνταξιοδότησης. Μια σαφής εικόνα του τι θα ξοδέψετε κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης είναι σημαντική για τις οικονομικές σας αποφάσεις τώρα.

Αυτό ξεκινά με τη γνώση των ετήσιων εξόδων σας κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησης και του χρόνου που σκοπεύετε να συνταξιοδοτηθείτε. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τον πληθωρισμό όταν αποφασίζετε πόσα χρήματα πρέπει να εξοικονομήσετε!

Σε κύκλους προσωπικών οικονομικών, μπορεί να ακούσετε τους όρους “Lean FIRE” ή “Fat FIRE” για να περιγράψετε πόσο μεγάλες είναι οι αποταμιεύσεις κάποιου για τη συνταξιοδότηση.

Οι τυπικοί θιασώτες του FIRE συχνά αναφέρουν τον εμπειρικό κανόνα του 4% όταν αποφασίζουν πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε για πρόωρη συνταξιοδότηση, προτείνοντάς σας να πολλαπλασιάσετε τις αναμενόμενες ετήσιες δαπάνες σας επί 25 για να καθορίσετε τον στόχο εξοικονόμησης επένδυσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, το 4% είναι το ποσό των επενδυμένων αποταμιεύσεων συνταξιοδότησης που μπορείτε να αποσύρετε με ασφάλεια χωρίς να μειώσετε το αυγό φωλιάς σας.

Μια πιο συντηρητική προσέγγιση θα ήταν να υπολογίσετε ένα ποσοστό απόσυρσης 3%, ώστε οι κύριες επενδύσεις σας να εξακολουθούν να είναι ασφαλείς ακόμα και όταν οι αποδόσεις της επένδυσής σας είναι χαμηλότερες ή ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πόσα θα λάβετε από την κοινωνική ασφάλιση. Μπορείτε να υπολογίσετε τα μελλοντικά σας οφέλη επισκεπτόμενοι τη Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης δικτυακός τόπος και εισάγοντας το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης στο Εκτιμητής παροχών συνταξιοδότησης.

Βήμα 4: Δημιουργήστε ένα σχέδιο

Τώρα που έχετε μια καλύτερη ιδέα για την οικονομική σας πραγματικότητα, ήρθε η ώρα να το κάνετε δημιουργήστε ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης! Ελέγξτε τα οικονομικά εργαλεία όπως το cFIRE μου για να μάθετε πώς είναι η ημερομηνία συνταξιοδότησής σας βάσει διαφορετικών αποταμιευτικών και επενδυτικών συνηθειών.

Εάν βρίσκεστε πολύ μακριά από τον στόχο αποταμίευσης συνταξιοδοτικών σας, μπορεί να είστε σε θέση να συνταξιοδοτηθείτε νωρίτερα, εάν προσαρμόσετε τις συνήθειες δαπανών σας και εξοικονομείτε περισσότερα κάθε χρόνο. Ή μπορεί να θέλετε να αναλάβετε περισσότερο ρίσκο στους επενδυτικούς σας λογαριασμούς!

Το σχέδιό σας θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τους τύπους επενδύσεων που θα κάνετε και πότε θα αρχίσετε να κάνετε ανάληψη χρημάτων.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο για τους περισσότερους ανθρώπους είναι το κόστος της κάλυψης υγείας. Η ασφάλιση υγείας είναι μια δαπάνη που μπορεί να ρίξει κλειδί στα σχέδια των πρόωρων συνταξιούχων εάν υποτιμηθεί ή ξεχαστεί.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την αγορά Affordable Care Act στη διεύθυνση υγειονομική περίθαλψη.gov για να υπολογίσετε τα μελλοντικά σας έξοδα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά να θυμάστε ότι το κόστος μπορεί να αλλάξει. Εάν έχετε μια προϋπάρχουσα πάθηση, θα θέλετε επίσης να εξετάσετε το κόστος για την ιδιωτική ασφάλιση και να το συνυπολογίσετε στον προϋπολογισμό σας.

Βήμα 5: Εξετάστε το ενδεχόμενο να συναντήσετε έναν οικονομικό σύμβουλο

Εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε βοήθεια για τη δημιουργία ενός σχεδίου για πρόωρη συνταξιοδότηση, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συναντήσετε έναν οικονομικό σύμβουλο. Αυτή είναι επίσης μια καλή ιδέα εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την επένδυση.

Δεν είναι όλοι οι σύμβουλοι ίδιοι, επομένως είναι σημαντικό να τους πάρετε συνέντευξη και να μάθετε τι μπορούν να κάνουν για εσάς. ΕΝΑ πιστοποιημένος οικονομικός σχεδιαστής (CFP) είναι νομικά υποχρεωμένος από την καταπιστευματική ευθύνη να σας παρέχει επενδυτικές συμβουλές που είναι προς το συμφέρον σας.

Δεν είναι όλοι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι CFP, οπότε να γνωρίζετε αυτή τη διάκριση όταν βρίσκετε κάποιον να συνεργαστείτε. Και να κάνετε πάντα ερωτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις συστάσεις που σας δίνει ο σύμβουλός σας.

Βήμα 6: Επενδύστε το συντομότερο δυνατό

M1 Finance εναντίον Robinhood Χρυσά νομίσματα και σπόρος σε διαφανές μπουκάλι σε θολή φωτογραφία αστικού τοπίου, έννοια ανάπτυξης επιχειρηματικής επένδυσης

Όπως κι αν αποφασίσετε να το κάνετε, το να βάζετε στην άκρη χρήματα σε λογαριασμούς συνταξιοδότησης είναι εξαιρετικά σημαντικό εάν θέλετε να συνταξιοδοτηθείτε πρόωρα!

Μην αναβάλλεις όταν πρόκειται για επένδυση – επενδύστε τα πρώτα σας 1.000 $ τώρα και παρακολουθήστε τις επενδύσεις σας να βελτιώνονται με την ηλικία! Όσο περισσότερο περιμένετε για να αρχίσετε να επενδύετε, τόσο λιγότερα χρόνια πρέπει να επιδεινωθεί η επένδυσή σας.

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ενημερωθείτε σχετικά με τις επενδυτικές σας επιλογές. Θα πρέπει να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας για να το προστατεύσετε από την αστάθεια στο χρηματιστήριο.

Μπορείτε να επενδύσετε σε λογαριασμούς με φορολογικά πλεονεκτήματα, όπως 401 k, Roth IRA ή παραδοσιακό IRA για να λάβετε έκπτωση φόρου, ώστε να μπορείτε να επενδύσετε περισσότερα. Ένα 401 k προσφέρεται συνήθως μέσω ενός εργοδότη και μπορείτε να ανοίξετε το δικό σας IRA.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Acorns για να επενδύσετε αυτόματα στο IRA σας, είναι ιδανική για επενδύσεις χωρίς ό,τι αφορά τις επενδύσεις και μπορεί να επενδύσει σε μικρές αυξήσεις αντί για μεγάλα χρήματα!

Όταν έχετε μεγιστοποιήσει τους φορολογικά προνομιούχους λογαριασμούς συνταξιοδότησης, μπορείτε να επενδύσετε σε έναν φορολογητέο λογαριασμό μεσιτείας. Συνιστούμε να επενδύσετε σε αμοιβαία κεφάλαια με δείκτη χαμηλού κόστους, ώστε να μην χάνετε χρήματα από προμήθειες.

Ακολουθούν ορισμένα μέρη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για έξυπνες επενδύσεις:

  • Το Webull είναι μια επενδυτική πλατφόρμα που θα σας προσφέρει δωρεάν μετοχές για να ξεκινήσετε.
  • Η Betterment είναι ένας ρομπο-σύμβουλος που θα σας βοηθήσει να κάνετε έξυπνες επενδυτικές επιλογές.
  • Το M1 Finance είναι μια πιο προηγμένη πλατφόρμα χωρίς χρεώσεις.

Βήμα 7: Οικονομική Ζωή

Η πρόωρη συνταξιοδότηση απαιτεί λιτότητα προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική ελευθερία.

Για να προχωρήσετε οικονομικά και να εξοικονομήσετε χρήματα με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να μάθετε πώς να είστε φειδωλοί και σοφοί με τα χρήματα. Εάν είστε στρατηγικοί όσον αφορά τις συνήθειες δαπανών σας, μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Η απλοποίηση των οικονομικών σας (και η απλοποίηση της ζωής σας) μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος! Κοιτάξτε σε τι ξοδεύετε τα χρήματά σας κάθε μήνα και αναρωτηθείτε εάν μπορείτε ή όχι να ζήσετε χωρίς λίγα πράγματα.

Τρώτε έξω κάθε μέρα γιατί είναι πιο εύκολο από το να μαγειρεύετε μόνοι σας; Μπορείτε να απαλλαγείτε από καλωδιακές ή άλλες συνδρομές πολυμέσων που απλώς σπαταλούν χρήματα μήνα με τον μήνα;

Το να ζεις λιτά δεν σημαίνει να στερείς από τον εαυτό σου πράγματα που θέλεις, αλλά να ξοδεύεις με σύνεση. Θα πρέπει πάντα να αναρωτιέστε εάν ένα αντικείμενο είναι απαραίτητο πριν το αγοράσετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επέκταση Honey όταν κάνετε αγορές μέσω Διαδικτύου για αυτόματη εφαρμογή κουπονιών για αβίαστη εξοικονόμηση. Επιπλέον, κερδίστε μετρητά στο παντοπωλείο με την εφαρμογή Ibotta στο τηλέφωνό σας.

Βήμα 8: Ξοδέψτε λιγότερα – Χωρίς πληθωρισμό τρόπου ζωής!

Όταν αρχίζετε να βγάζετε περισσότερα χρήματα, είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τον πληθωρισμό του τρόπου ζωής και να αγοράσετε πράγματα που δεν μπορούσατε πριν.

Αντί να ξοδεύετε περισσότερα καθώς κερδίζετε περισσότερα, εξοικονομήστε περισσότερα χρήματα καθώς κερδίζεις περισσότερα!!

Ένας τρόπος για να αποφύγετε τον πληθωρισμό στον τρόπο ζωής είναι να προσποιηθείτε ότι το εισόδημά σας δεν έχει αυξηθεί καθόλου. Εάν μπορούσατε να ζήσετε άνετα με τον μισθό που είχατε πριν από την αύξηση, τότε δεν χρειάζεται να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα μόλις τα αποκτήσετε.

Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε τις δαπάνες σας υπό έλεγχο είναι να δημιουργήσετε έναν προϋπολογισμό και να τον τηρήσετε. Το Mint είναι ένα εξαιρετικό δωρεάν εργαλείο για τη δημιουργία και την τήρηση ενός προϋπολογισμού.

Όταν έχετε έναν καθορισμένο προϋπολογισμό, είναι λιγότερο πιθανό να δαπανήσετε υπερβολικά σε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά γίνεται πιο εύκολο με τον καιρό.

Βήμα 9: Δημιουργία παθητικού εισοδήματος

δουλειά στο σπίτι μαμά παιδιά που παίζουν ενώ εργάζεται

Δημιουργία παθητικού εισοδήματος από το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο ή άλλες πηγές είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε τελικά να συνταξιοδοτηθείτε. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε αυτό, τόσο νωρίτερα μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύνταξη!

Το κερδισμένο εισόδημα είναι χρήματα με τα οποία ανταλλάσσετε το χρόνο σας, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής από τη δουλειά σας και της φασαρίας σας. Το παθητικό εισόδημα είναι αυτόματο και δεν απαιτεί καθόλου χρόνο πέρα ​​από μια μικρή αρχική επένδυση.

Η απόκτηση μιας εργασίας μερικής απασχόλησης ή η έναρξη μιας παράπλευρης φασαρίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε επιπλέον εισόδημα, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα βιώσιμο γιατί υπάρχουν μόνο τόσες πολλές ώρες την ημέρα που μπορείτε να εργαστείτε και να επικεντρωθείτε στην ευημερία σας!

Για να εξοικονομήσετε αρκετά ώστε να συνταξιοδοτηθείτε πρόωρα, θα πρέπει να εστιάσετε στη δημιουργία ροών παθητικού εισοδήματος. Αυτά είναι χρήματα που εισέρχονται συνεχώς είτε δουλεύεις είτε όχι μια παραδοσιακή δουλειά.

Ορισμένες ροές εισοδήματος χρειάζονται αρχικά χρόνο, αλλά με την πάροδο του χρόνου δεν χρειάζεται να αφιερώσετε ώρες για να κερδίσετε χρήματα. Μπορείτε επίσης να πουλήσετε εκτυπώσιμα ή αυτοκόλλητα, διαδικτυακά μαθήματα ή ακόμα και να ξεκινήσετε ένα blog! Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της επένδυσης.

Οι επενδύσεις σε ακίνητα είναι μια δημοφιλής ροή παθητικού εισοδήματος για άτομα που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα. Οι ενοικιαστές σας πληρώνουν την υποθήκη και σας παρέχουν επίσης συνταξιοδοτικό εισόδημα.

Βήμα 10: Επιμείνετε σε αυτό, αλλά να είστε ευέλικτοι

Το να τηρείτε το σχέδιό σας είναι σημαντικό, αλλά πρέπει επίσης να το κάνετε να είσαι ευέλικτος. Τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα σχεδίαζε, και αυτό είναι εντάξει.

Εάν κάτι αλλάξει στο εισόδημα ή τις επενδύσεις σας, πρέπει να μπορείτε να προσαρμόσετε το σχέδιό σας έτσι ώστε να εξακολουθεί να λειτουργεί. Αυτό μπορεί να σημαίνει καθυστέρηση της συνταξιοδότησης, μείωση των εξόδων ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα ή να βρείτε μια πιο ακριβοπληρωμένη δουλειά.

Ο προγραμματισμός για συνταξιοδότηση απαιτεί χρόνο και είναι μια συνεχής διαδικασία που πρέπει να παρακολουθείται συχνά. Θα πρέπει να προγραμματίζετε τακτικά check-in για να βεβαιωθείτε ότι είστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων σας.

Ο προγραμματισμός της συνταξιοδότησης είναι μια συνεχής διαδικασία και είναι σημαντικό να είστε ευέλικτοι και να προσαρμόζεστε καθώς αλλάζουν οι ανάγκες σας.

Τελικές σκέψεις

ηλικιωμένοι που κάνουν γιόγκα

Πάρτε τα προσωπικά οικονομικά και τη συνταξιοδότηση στα χέρια σας και μπορείτε να συνταξιοδοτηθείτε πολύ πριν από την τυπική ηλικία συνταξιοδότησης των 65 ετών!

Η πρόωρη συνταξιοδότηση είναι ένας στόχος που πολλοί άνθρωποι προσπαθούν, αλλά λίγοι πετυχαίνουν. Το κλειδί για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι να είστε στρατηγικοί σχετικά με τις συνήθειες δαπανών σας και να αυξήσετε τις αποταμιεύσεις και τις ροές παθητικού εισοδήματός σας.

Έχοντας ένα σχέδιο θα σας κρατήσει σε καλό δρόμο καθώς εργάζεστε προς την πρόωρη συνταξιοδότηση! Αυτό απαιτεί να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και να τον τηρήσετε, καθώς και να κάνετε σοφές επενδυτικές επιλογές. Επιπλέον, φροντίστε να αποφύγετε κοινά λάθη συνταξιοδότησης.

Η πρόωρη συνταξιοδότηση μπορεί να είναι εκφοβιστική επειδή είστε υπεύθυνοι για τα δικά σας χρήματα και το μέλλον σας. Αλλά αν σχεδιάζετε προσεκτικά και χρησιμοποιείτε τα σωστά εργαλεία, μπορείτε να ζήσετε λιτά και να συνταξιοδοτηθείτε νωρίς χωρίς να θυσιάσετε πράγματα που κάνουν τη ζωή να αξίζει.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply