Πώς μια καναδική εταιρεία καινοτομεί τις αμοιβές για τους εργαζόμενους στον τομέα της φιλοξενίας

2
Πώς μια καναδική εταιρεία καινοτομεί τις αμοιβές για τους εργαζόμενους στον τομέα της φιλοξενίας

Η κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας μας χωρίς μετρητά

Η λύση της XTM είναι δωρεάν και εύκολη στη ρύθμιση και περιλαμβάνει τρία μέρη — μια πύλη, μια κάρτα και μια εφαρμογή. Το να έχετε διαθέσιμα μετρητά για να πληρώσετε φιλοδωρήματα προσωπικού (ή ακόμα και μισθούς) είναι χρονοβόρα, δαπανηρή και αυξάνει τον κίνδυνο ασφάλειας. Αντίθετα, δίνεται στους εργαζόμενους α Σημερινή κάρτα, που είναι σαν μια τυπική χρεωστική κάρτα. Χρησιμοποιώντας μια ασφαλή, διαδικτυακή πύλη, την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να προσαρμόσουν στις ανάγκες τους, οι εργοδότες μπορούν να φορτώνουν τις κάρτες των εργαζομένων τους με κερδισμένα φιλοδωρήματα στο τέλος κάθε βάρδιας.

Χωρίς κόστος, οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους για απεριόριστες συναλλαγές σε σημεία πώλησης και ηλεκτρονικές συναλλαγές, συναλλαγές με ATM σε περισσότερες από 56.000 τοποθεσίες στις ΗΠΑ και περισσότερες από 1.000 τοποθεσίες στον Καναδά, ομότιμες μεταφορές χρηστών και ακόμη και πληρωμές λογαριασμών. Υπάρχει μόνο μια ονομαστική χρέωση για ηλεκτρονικές μεταφορές.

Marilyn Schaffer, CEO, XTM

«Βρήκαμε μια θέση στην αγορά με μια τεράστια ανικανοποίητη ανάγκη», λέει η Marilyn Schaffer, Διευθύνουσα Σύμβουλος της XTM. «Το να έχουμε μετρητά στο χέρι για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας είναι το τελευταίο χειροκίνητο πράγμα στον κλάδο και έχουμε δει καλή υιοθέτηση του συστήματός μας, επειδή μπορούν να συνειδητοποιήσουν το όφελος».

Οι περισσότερες από τις μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων συνδικάτου στον Καναδά χρησιμοποιούν την πλατφόρμα σε μία ή περισσότερες τοποθεσίες και η XTM θέλει να επεκτείνει την παρουσία της πέρα ​​από τα εστιατόρια σε σαλόνια και άλλες επιχειρήσεις προσωπικής φροντίδας.

Διατάραξη του παραδοσιακού προγράμματος αποδοχών

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της εταιρείας λογισμικού ανθρώπινου δυναμικού Ceridian HCM, το ένα τρίτο των εργαζομένων Καναδών ξεμένει από χρήματα μεταξύ των ημερών πληρωμής. Και το 42% είπε ότι ήθελε να έχει πρόσβαση στους μισθούς που έχουν κερδίσει στο τέλος κάθε εργάσιμης ημέρας, ποσοστό που αυξάνεται στο 56 τοις εκατό για τους υπαλλήλους Gen Z και Millennial. Η ίδια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 43% των Καναδών θα θεωρούσε έναν εργοδότη που παρέχει κατ’ απαίτηση αμοιβή πιο ελκυστικό από έναν που δεν το κάνει.

Δεν υπάρχει άλλη λύση όπως τα XTM στον Καναδά. Και είναι έτοιμοι να εισέλθουν στην αγορά των ΗΠΑ, συνεργαζόμενοι με την RASI, μια κορυφαία εικονική εταιρεία λογιστικής με εξωτερική ανάθεση, μια εταιρεία μισθοδοσίας, η οποία πρόκειται να ενσωματώσει την πλατφόρμα XTM στο σύστημα μισθοδοσίας της, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να λαμβάνουν τους μισθούς τους την ημέρα που θα τον κερδίσουν.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα πρόσβασης με κερδισμένους μισθούς για την πρόσληψη προσωπικού, το οποίο γίνεται ολοένα και περισσότερο μια πρόκληση στον κλάδο της φιλοξενίας. «Τα εστιατόρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως, λόγω έλλειψης προσωπικού. Πώς μπορείτε να παρακινήσετε τους ανθρώπους να έρθουν στη δουλειά;» ρωτάει ο Σάφερ. «Πληρώνοντάς τους την ίδια μέρα που εργάζονται». (Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί, δείτε το βίντεο εδώ.)

Σύμφωνα με τον Shaffer, η έρευνα έχει δείξει ότι η κανονικότητα των αποζημιώσεων είναι ένα κίνητρο για τους ανθρώπους να εμφανίζονται στις βάρδιές τους.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply