Πρέπει να κάνετε αναλήψεις RRSP για να πληρώσετε το χρέος;

2
Πρέπει να κάνετε αναλήψεις RRSP για να πληρώσετε το χρέος;

Έχει νόημα να υπαναχωρήσετε από ένα RRSP για να πληρώσετε μια υποθήκη;

Λυπάμαι που μαθαίνω για τη δουλειά του συζύγου σου, Σ.Κ. Το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να είναι υψηλότερο από ό,τι πριν από την πανδημία στο 6,7% τον Οκτώβριο του 2021, αλλά πολύ χαμηλότερο από το ανώτατο όριο του 13,7% τον Μάιο του 2020. Εάν λάμβανε το επίδομα ανάκαμψης του Καναδά, αυτή η εισοδηματική στήριξη έληξε πρόσφατα στις 23 Οκτωβρίου 2021. Ας ελπίσουμε ότι , κάτι θα βρει σύντομα.

Εάν έχετε 50.000 $ στο εγγεγραμμένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αποταμίευσης (RRSP), θα μπορούσατε να κάνετε ανάληψη. Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να συνταξιοδοτηθείτε ή να γίνετε μια συγκεκριμένη ηλικία. Αυτό προϋποθέτει ότι δεν είναι κλειδωμένο RRSP που προήλθε από μεταφορά σύνταξης. Οι κλειδωμένοι λογαριασμοί έχουν περιορισμούς. Ωστόσο, τα κανονικά προσωπικά RRSP δεν το κάνουν.

Το πρόβλημα με την ανάληψη RRSP είναι ότι το ποσό που βγάζετε προστίθεται στο εισόδημά σας. Εάν το υπάρχον εισόδημά σας για το έτος είναι 50.000 $, SK, θα πληρώσετε τουλάχιστον 28% φόρο για την απόσυρσή σας και πιθανώς περισσότερο ανάλογα με το ποσό που θα πάρετε και την επαρχία ή την περιοχή διαμονής σας.

Εάν το εισόδημά σας είναι 100.000 $ και αποσύρετε ολόκληρο το υπόλοιπο RRSP των 50.000 $, το ποσοστό μπορεί να είναι μόλις 35%, έως και 47% και κατά μέσο όρο 41% ​​σε ολόκληρη τη χώρα.

Το θέμα είναι: Μπορεί να σας μείνει μόνο το μισό έως τα δύο τρίτα της ανάληψης για να πληρώσετε το στεγαστικό σας δάνειο. Τα RRSP γενικά προορίζονται να συνεισφέρονται σε έτη υψηλού εισοδήματος και να αποσύρονται σε έτη χαμηλού εισοδήματος, ιδανικά κατά τη συνταξιοδότηση. Εάν χρειάζεστε αναλήψεις κατά τη διάρκεια των ετών εργασίας σας, μπορεί να είναι αρκετά φορολογικές.

Εάν ο σύζυγός σας έχει λογαριασμό RRSP στο όνομά του, αυτό μπορεί να είναι προτιμότερο αντί για ανάληψη από το RRSP σας, με την προϋπόθεση ότι το εισόδημά του είναι χαμηλότερο για το έτος.

Για να διευκρινίσουμε, η πραγματοποίηση μιας εφάπαξ πληρωμής έναντι της υποθήκης σας, SK, δεν θα μειώσει τις μηνιαίες πληρωμές σας. Θα μειώσει το υπόλοιπο του στεγαστικού σας δανείου και τον υπόλοιπο αριθμό πληρωμών, αλλά δεν θα μειώσει την τρέχουσα μηνιαία πληρωμή σας.

Άλλες επιλογές για την πληρωμή της υποθήκης όταν τα χρήματα είναι σφιχτά

Μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αντί για αναλήψεις RRSP. Πολλά μέρη του Καναδά έχουν δει τις τιμές των ακινήτων να εκτοξεύονται, οπότε πιθανότατα έχετε ίδια κεφάλαια στο σπίτι σας. Θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε ένα πιστωτικό όριο για να συμπληρώσετε τις ταμειακές ροές σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply