Πρέπει να εξοφλήσετε το στεγαστικό σας δάνειο νωρίτερα;

3
Πρέπει να εξοφλήσετε το στεγαστικό σας δάνειο νωρίτερα;
Απέχετε 2 λεπτά για να λάβετε τα καλύτερα επιτόκια στεγαστικών δανείων στον ΚαναδάΑπαντήστε σε μερικές γρήγορες ερωτήσεις για να λάβετε μια εξατομικευμένη προσφορά τιμώνΘα αποχωρήσετε από την MoneySense. Απλώς κλείστε την καρτέλα για να επιστρέψετε.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους η εξόφληση του ενυπόθηκου δανείου πρέπει να βρίσκεται στη λίστα προτεραιοτήτων κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού. Μπορεί επίσης να σας εξοικονομήσει τόνους χρημάτων σε χρεώσεις τόκων. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε άλλες δυνητικά προσοδοφόρες επιλογές. Για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στο στεγαστικό σας χρέος, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα της εξόφλησης της υποθήκης σας. Είναι καλύτερα να πληρώσετε το στεγαστικό σας τώρα για να εξοικονομήσετε τέλη αργότερα ή να επενδύσετε τα χρήματά σας;

Για να βοηθήσετε, διαβάστε αυτά τα σενάρια.

Λόγοι για να εξοφλήστε πρώτα την υποθήκη σας

Ο μόνος μεγαλύτερος λόγος για να δώσετε προτεραιότητα στην εξόφληση του στεγαστικού σας δανείου είναι ότι σας εξοικονομεί χρήματα.

Κάθε φορά που κάνετε μια πληρωμή στεγαστικού δανείου, αυτή η πληρωμή χωρίζεται σε δύο διακριτά μέρη: το κεφάλαιο και τους τόκους. Το κύριο κεφάλαιο είναι το χρηματικό ποσό που δανείσατε και εξακολουθείτε να οφείλετε. Έτσι, εάν δανειστείτε 100.000 $ και αποπληρώσετε 25.000 $, τότε το οφειλόμενο κεφάλαιο είναι 75.000 $. Ο τόκος είναι η αμοιβή που πληρώνετε στον δανειστή για να δανειστείτε αυτά τα χρήματα. Είναι το κόστος που πληρώνετε για να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα κάποιου άλλου για να αγοράσετε ένα περιουσιακό στοιχείο.

Γενικά, οι τόκοι ενός στεγαστικού δανείου εκφράζονται ως ποσοστό. Και ο υπολογισμός του ποσού που χρωστάς αποσβένεται—δηλαδή τη χρονική περίοδο που τα αποπληρώνεις. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον δανειστή να υπολογίσει τα αναμενόμενα κέρδη του κινδύνου του (δανείζοντάς σας τα χρήματα), καθώς και να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε το δάνειο θα αποπληρωθεί πλήρως. Επιπλέον, βοηθά εσάς και τον δανειστή σας να καθορίσετε πόσους τόκους θα πληρώσετε κατά τη συνολική διάρκεια ζωής του δανείου. Το πιο κοινό πρόγραμμα απόσβεσης για νέα στεγαστικά δάνεια στον Καναδά είναι 25 έτη, αν και μπορείτε να το μειώσετε σε πέντε χρόνια ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, να το αυξήσετε σε περισσότερα από 25 χρόνια.

Η απλούστερη στρατηγική για την εξόφληση ενός στεγαστικού δανείου είναι να το κάνετε γρήγορα. Με τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την αποπληρωμή του κύριου χρέους, θα εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα: Εάν δανειζόσασταν $450.000 και το πρόγραμμα απόσβεσης ήταν για 25 χρόνια με επιτόκιο 3%, στην πραγματικότητα θα πληρώνατε λίγο λιγότερο από $639.000 πίσω στον δανειστή. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις επιτοκίων κατά τη διάρκεια των 25 ετών. Συνοψίζοντας, πληρώσατε στον δανειστή σχεδόν 190.000 $ σε τόκους για ένα δάνειο 450.000 $. Μειώστε την απόσβεση αυτού του δανείου σε μόλις 15 χρόνια και θα ξυρίσετε 80.000 $ από τις πληρωμές τόκων που θα πληρώσετε.

Τώρα, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε έναν απλό υπολογιστή υποθηκών θα επισημάνει ότι η μείωση του αριθμού των ετών απόσβεσης θα οδηγήσει σε αύξηση των μηνιαίων πληρωμών του στεγαστικού σας δανείου. Επομένως, για αυτόν τον λόγο, αυτή δεν είναι μια βιώσιμη επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι για να μειώσετε το ποσό των τόκων που πληρώνετε. Μια επιλογή είναι να κάνετε ταχεία ή εφάπαξ πληρωμές. Αυτό σας επιτρέπει να πληρώσετε περισσότερα έναντι του οφειλόμενου κεφαλαίου, μειώνει τις πληρωμές τόκων σας και συντομεύει το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εξόφληση του δανείου. Απλώς θυμηθείτε: Ο στόχος είναι να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο για την εξόφληση της υποθήκης, καθώς αυτό θα μειώσει το αρχικό ποσό του δανείου και θα μειώσει το ποσό των τόκων που θα πληρώσετε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply