Οι καλύτερες ταξιδιωτικές πιστωτικές κάρτες του Καναδά 2021

2
Οι καλύτερες ταξιδιωτικές πιστωτικές κάρτες του Καναδά 2021

Βρείτε τον κατάλληλο τύπο προγράμματος πόντων για εσάς

Δεν δημιουργούνται όλα τα προγράμματα επιβράβευσης ταξιδιών ίσα. Πώς λοιπόν επιλέγετε το κατάλληλο για εσάς;

Πρώτον, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα προγράμματα επιβράβευσης ταξιδιών μπορούν να αναλυθούν σε δύο βασικούς τύπους: Συνεπή και βασισμένα σε γραφήματα.

Με συνεπή προγράμματα βαθμών, η αξία των πόντων είναι πάντα η ίδια. Με το BMO Rewards, για παράδειγμα, 140 πόντοι ισοδυναμούν με 1 $ σε ανταμοιβές ταξιδιού, και αυτό συμβαίνει πάντα.

Αλλά με προγράμματα που βασίζονται σε γραφήματα, η αξία των πόντων σας εξαρτάται από διαφορετικές μεταβλητές για εξαργύρωση, όπως ο προορισμός σας, η τιμή του εισιτηρίου, πότε σκοπεύετε να ταξιδέψετε και άλλα. Αυτός ο τύπος προγράμματος επιβράβευσης ταξιδιού λειτουργεί σύμφωνα με ένα γράφημα επιβράβευσης για να σας βοηθήσει να υπολογίσετε πόσους πόντους χρειάζεστε κατά την εξαργύρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, όπως το Πρόγραμμα επιβράβευσης μελών της American Express, ενδέχεται να επιλέξετε να εξαργυρώσετε πόντους για ταξίδια είτε ως σταθερό σύστημα είτε ως σύστημα που βασίζεται σε γραφήματα.

Πολλές από τις μεγάλες τράπεζες προσφέρουν προγράμματα επιβράβευσης ταξιδιών με σταθερούς βαθμούς. Απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να λειτουργήσουν μέσα σε ένα απλό πρόγραμμα που έχει μια εύκολα κατανοητή διαδικασία εξαργύρωσης. άτομα που αντιπαθούν τα πολύπλοκα προγράμματα θα τα εκτιμήσουν. Τα προγράμματα που βασίζονται σε γραφήματα μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκα — αλλά και δυνητικά πιο πολύτιμα. Δεδομένου ότι ο αριθμός των πόντων που απαιτούνται για την εξαργύρωση για μια πτήση δεν είναι συνεπής, η στρατηγική χρήση του γραφήματος ανταμοιβών μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την αξία των πόντων σας και να έχετε υψηλότερη απόδοση όταν πετάτε σε συγκεκριμένα δρομολόγια ή ακόμα και όταν κάνετε κράτηση θέσεων premium ή business class . Αυτά τα προγράμματα είναι πιο δημοφιλή στους λάτρεις των προσωπικών οικονομικών και στους αριστερούς στοχαστές.

Προγράμματα συνεπών σημείων

 • Ανταμοιβές MBNA: 1 πόντος = 0,01 $ σε ανταμοιβές ταξιδιού
 • Πρόγραμμα ευέλικτων πόντων American Express: 1 πόντος = 0,01 $ σε ανταμοιβές ταξιδιού
 • Scotia Rewards: 1 πόντος = 0,01 $ σε ανταμοιβές ταξιδιού
 • Ανταμοιβές TD: 1 πόντος = 0,5 του σεντ σε ανταμοιβές ταξιδιού που κρατήθηκαν μέσω του Expedia For TD
 • Ανταμοιβές BMO: 1 πόντος = 0,7 σεντ σε ανταμοιβές ταξιδιού
 • Δολάρια WestJet: 1% σε δολάρια WestJet = 0,01 $ σε ταξιδιωτικές ανταμοιβές
 • ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 1 πόντος = 0,01 $ σε ανταμοιβές ταξιδιού
 • Ανταμοιβές RBC: 1 πόντος = 0,01 $ σε ανταμοιβές ταξιδιού

Προγράμματα που βασίζονται σε γραφήματα

 • Πρόγραμμα σταθερών πόντων American Express
 • Αεροπλάνο
 • Marriott Bonvoy
 • RBC Avion – Πρόγραμμα εξαργύρωσης αεροπορικών ταξιδιών

Κατανόηση των τιμών εξαργύρωσης ανταμοιβής

Κάθε πρόγραμμα επιβράβευσης ταξιδιού θέτει τους δικούς του κανόνες σχετικά με το ποσοστό κέρδους, την αξία και τη διαδικασία εξαργύρωσης για τους πόντους σας. Δεν είναι περίεργο που προκαλεί σύγχυση να προσπαθεί κανείς να τα συγκρίνει. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε.

Σχεδόν σε όλα τα προγράμματα, ωστόσο, οι ανταμοιβές ταξιδιού προσφέρουν καλύτερη αξία όταν εξαργυρώνετε πόντους για πτήσεις ή διαμονές σε ξενοδοχείο παρά, για παράδειγμα, για εμπορεύματα ή πίστωση κίνησης (οι τελευταίες τείνουν να σας προσφέρουν κατά μέσο όρο 20% έως 40% λιγότερους για κάθε σημείο). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πόντους για δωροκάρτες, αλλά κάντε την εργασία σας και προτιμήστε τις επιλογές με τις υψηλότερες αποδόσεις. Για παράδειγμα, εάν μπορείτε να εξαργυρώσετε 5.000 πόντους για μια δωροκάρτα 10 $ από έναν πωλητή λιανικής ή 8 $ σε αντίγραφο κίνησης, ίσως θέλετε να επιλέξετε δωροκάρτες, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερη αξία.

Αν και τα ταξίδια μπορεί να μην είναι η κορυφαία επιτακτική ανάγκη στη ζωή σας αυτή τη στιγμή, στα περισσότερα προγράμματα, οι πόντοι δεν λήγουν, ώστε να μπορείτε να τους αποθηκεύσετε για μελλοντικά ταξίδια.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply