Οι καλύτερες πιστωτικές κάρτες Cash Back του Καναδά 2021

5
Οι καλύτερες πιστωτικές κάρτες Cash Back του Καναδά 2021

Επιστροφή μετρητών έναντι πιστωτικών καρτών ταξιδιού

Όταν επιλέγουν μια πιστωτική κάρτα επιβράβευσης, πολλοί Καναδοί βρίσκονται διχασμένοι μεταξύ δύο τύπων: Επιστροφή μετρητών και ταξίδια. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη—και τα δύο είναι δημοφιλή και έχουν πολύτιμα πλεονεκτήματα. Εδώ αναλύουμε και τους δύο τύπους καρτών για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια κάρτα είναι κατάλληλη για εσάς.

Απλότητα

Είναι σημαντικό να μπορείτε να κατανοήσετε το πρόγραμμα επιβράβευσης της πιστωτικής σας κάρτας και οι κάρτες επιστροφής μετρητών είναι όσο πιο ξεκάθαρες μπορείτε. Εάν κερδίζετε 2% πίσω, γνωρίζετε απολύτως ότι θα λαμβάνετε 0,02 $ για κάθε 1 $—δεν απαιτούνται περίπλοκα μαθηματικά. Με τις πιστωτικές κάρτες ανταμοιβής ταξιδιού, μερικές φορές υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά κέρδους και αξίες εξαργύρωσης. Αυτά τα Οι μεταβλητές μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο ή το πότε θέλετε να συλλέξετε ή να εξαργυρώσετε.

Συμπέρασμα: Εάν έχετε επενδύσει στο να κερδίσετε ταξιδιωτικές ανταμοιβές, η εξοικείωση με το πρόγραμμα της κάρτας σας μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος, διαφορετικά δεν μπορείτε να κερδίσετε χρήματα όσον αφορά την απλότητα.

Κατηγορίες ανταμοιβών και μπόνους

Το πώς κερδίζετε μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό με το τι κερδίζετε. Οι πιστωτικές κάρτες ανταμοιβής ταξιδιού συνήθως προσφέρουν ένα πολύ μεγάλο εύρος κατηγοριών δαπανών για να κερδίσετε, ενώ οι κάρτες επιστροφής μετρητών μπορεί να είναι πιο περιοριστικές.

Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, η πλειονότητα των πιστωτικών καρτών επιστροφής μετρητών προσφέρει την ίδια περιορισμένη επιλογή κατηγοριών μπόνους (δηλαδή λογαριασμοί φυσικού αερίου, είδη παντοπωλείου και υπηρεσίες κοινής ωφελείας). Συγκριτικά, οι πιστωτικές κάρτες ταξιδιού έχουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία κατηγοριών μπόνους (όπως εστιατόρια, διαμονές σε ξενοδοχεία, πτήσεις, διαδρομές Uber και δημόσια συγκοινωνία, εκτός από τα είδη παντοπωλείου και το φυσικό αέριο), πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κερδίσετε περισσότερους πόντους σε περισσότερους τύπους ψώνια.

Συμπέρασμα: Είναι πιθανό να κερδίσετε περισσότερους πόντους ή μίλια, σε περισσότερες κατηγορίες δαπανών, με μια κάρτα επιβράβευσης ταξιδιού παρά με μετρητά με μια κάρτα επιστροφής μετρητών.

Ευκαμψία

Ο λόγος που λένε “Τα μετρητά είναι ο βασιλιάς” γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε θέλετε, όπως καθημερινές δαπάνες για βενζίνη και παντοπωλεία. Αντίθετα, οι πόντοι που κερδίζετε σε ταξιδιωτικές κάρτες είναι συνήθως προσανατολισμένοι σε ταξιδιωτικές ανταμοιβές και προσφέρουν την καλύτερη αξία όταν εξαργυρώνονται για πτήσεις και διαμονές σε ξενοδοχεία.

Συμπέρασμα: Τα μετρητά είναι η πιο ευέλικτη ανταμοιβή που υπάρχει, αλλά αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα σε πτήσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία, μια ταξιδιωτική κάρτα μπορεί να προσφέρει πολύ μεγαλύτερη αξία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply